Κάλλιστος Ware – Μητρ. Διοκλείας

Η προσευχή, ως κίνηση του ανθρώπου προς κάτι που τον υπερβαίνει, αν και φαίνεται ενέργεια απλή, είναι δύσκολη αν δεν είναι, απλά, κατάθεση των αιτημάτων μας αλλά προσπάθεια προσωπικής συνάντησης με τον Τριαδικό Θεό.

Ο Μητροπολίτης Κάλλιστος Ware, «πανεπιστημιακός διδάσκαλος και ποιμένας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με σημαντικό συγγραφικό έργο», στο βιβλίο του αυτό μας αποκαλύπτει την προσευχή ως «επίγνωση Θεού».

Μέσα από την εμπειρία και διδασκαλία των Πατέρων, «μιλά για την προσευχή με την έννοια της παρουσίας. Επίγνωση Θεού. Συνειδητοποιώ ότι είμαι μέσα στο Θεό κι ο Θεός είναι μέσα μου. Και αυτό τα περικλείει όλα. Γι’ αυτό και ο Απόστολος  λέει “Αδιαλείπτως προσεύχεσθε”. Είναι κάτι που συνυπάρχει σε οτιδήποτε άλλο κάνω – μια αίσθηση ότι ο Θεός είναι μαζί μας. Έτσι, η προσευχή δεν είναι μια χωριστή δραστηριότητα, αλλά κάτι που μπορεί να συνυφανθεί με όλη τη ζωή μας».

Το βιβλίο αυτό, από τις εκδόσεις “Εν πλω”, στις 222 σελίδες του συμπορεύεται με όσους επιθυμούν να γίνεται η προσευχή η ζωή της ζωής τους.

Subscribe to Email