Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

Εξωτερικά, μπορεί να μην είναι διαφορετική. Όλοι οι άνθρωποι ζουν στον ίδιο κόσμο, βλέπουν τον ίδιο ήλιο, αναπνέουν τον ίδιο αέρα. Ο καθένας στη ζωή έχει τόσο χαρούμενες όσο και θλιβερές στιγμές. Ο καθένας μπορεί να ασθενήσει. Ομοίως, τόσο οι πιστοί όσο και οι μη πιστοί βιώνουν θλίψη, πειρασμούς, προβλήματα και δυσκολίες. Και κάποιος μπορεί να ρωτήσει:

  • Τι, λοιπόν, δίνει η πίστη εάν δεν μπορεί να απαλλάξει από τις δυσκολίες και τα προβλήματα;

Είναι αδύνατο για τους ανθρώπους που θέτουν τέτοιες ερωτήσεις να δώσουν μια απάντηση που θα τους ικανοποιούσε, διότι μόνο μέσα από την προσωπική εμπειρία μπορεί κάποιος να γνωρίζει ποια είναι η πίστη και τι προσφέρει, πώς γεμίζει τη ζωή του με έναν εντελώς ιδιαίτερο εσωτερικό κόσμο και περιεχόμενο.

Ο Θεός σπεύσει σε βοήθεια, ακόμη και μέσω των αγίων Του, τους οποίους τιμούμε και στους οποίους προσευχόμαστε. Και αυτή η βοήθεια είναι ξεχωριστή. Είναι υπερφυσικό και συχνά εντελώς απροσδόκητο. Αλλά το νιώθουμε πάντα μέσα από την προσωπική μας εμπειρία.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/patriarxio_mosxas/pos-diaferei-i-zoi-enos-pistou-apo-ti-zoi-enos-apistou/

 

Subscribe to Email