Άννας Σινοδινού

      Πλησιάζω τα 80, πέρασα κι ένα καρκίνο. Είχα πάει κάτω στο Ισραήλ και να σας πω και κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος, ο μακαριστός, είχε τηλεφωνήσει στον αδερφό μου και στον ανιψιό μου που ήταν δημοσιογράφος και πήγαινε πάντα εκεί και τον ρώτησε:

 • Δεν μου λες η Άννα μας, τι κάνει;
 • Πατέρα έχει χτυπηθεί με ένα καρκίνο.
 • Σοβαρά; Φέρτην εδώ κάτω στο Tel Aviv είναι το American Medical Center και είναι και ένας σπουδαίος ραβίνος γιατρός. Να τη φέρετε εδώ, απάντησε ο Διόδωρος.

      Με πήρανε και με πήγανε κάτω. Με κοίταξε ο Δρ Σόλκες. Ένας ευγενέστατος άνθρωπος.

 • Για να δω τα χαρτιά σας, μου λέει.

     Τα κοιτάζει.

 • Θα ρθείτε αύριο και θα σας πω.

Πάω την επαύριον και λέει: Είδαμε τα χαρτιά της και είδαμε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχανε γίνει. Μερικές είναι λάθος.

 • Τι πρέπει να κάνω;
 • Εκεί σε αυτούς που προΐστανται αυτοί που κάνουν τις μετρήσεις να τις κάνουν πιο σωστά. Κάπου υπάρχει ένα μικρό λαθάκι. Και αν θα πάρετε παραπάνω ή παρακάτω φάρμακο αυτό βλάπτει. Μου λέει, είσαι χριστιανή; Λέω, ναι. Μπράβο σου, εμείς δεν θα σου δώσουμε φάρμακα γιατί ο (σ.σ. το όνομα του Έλληνα γιατρού που δεν ακούγεται πολύ καθαρά) που σε χειρούργησε είναι φίλος μου και είναι πολύ μεγάλος γιατρός και εκπροσωπούμε ο ένας την Ελλάδα και ο άλλος το Ισραήλ στο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Θα πας τώρα να τον χαιρετήσεις και ξέρεις τι θα κάνεις; Μαζί με τα χάπια θα πηγαίνεις και θα μεταλαμβάνεις Σώμα και Αίμα Χριστού, του αρχηγού σου, του Θεού σου. Αυτό είναι πάρα πολύ σπουδαίο.
  Λέω:
 • Μα γεννήθηκε εκεί στην πατρίδα σας κοντά.
 • Άστα αυτά τώρα, δε θα τα κουβεντιάσουμε, μου λέει.

Το βρήκα τεράστιο, πάρα πολύ σπουδαία συμπεριφορά. Και όταν μπορούν οι άνθρωποι ανεξαρτήτως δόγματος, ανεξαρτήτως πολιτικών διαφωνιών, ξέρω εγώ, οικονομικών αποστάσεων και τα λοιπά, στον άνθρωπο απέναντι ο όποιος ζητάει μία βοήθεια και ζητάει μία συνεργασία για το καλό της ανθρωπότητας γιατί από μένα προκύπτει ένα άλλο, εγώ μετέδωσα αυτό: να πηγαίνετε οπωσδήποτε το φάρμακο σας και να ζητάτε και τον καλύτερο γιατρό αλλά αυτός ο γιατρός σου λέει να μεταλαμβάνεις. Δε μου το ’χε πει κανένας άλλος.

Το διηγήθηκε το 2007 στην εκπομπή «Αρχονταρίκι».

 Πηγή: ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR 

 

 

Subscribe to Email