Αρχιμ. Παύλου Παπαδόπουλου

Για να τα βρούμε μεταξύ μας χρειάζεται πρώτα να εκφραστούμε, να εκδηλωθούμε, πολλές φορές ακόμα και να τσακωθούμε ώστε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον γνήσια. 

Φυσικά και δεν είναι μία ευχάριστη εμπειρία όμως πολλές φορές είναι απαραίτητη ώστε η σχέση μας να γίνει πλέον αυθεντική. Το σίγουρο είναι ότι καθώς γίνεται αυτή η σύγκρουση πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μαθητεύσουμε ώστε να γνωρίσουμε και τον εαυτό μας αλλά και τον άλλον άνθρωπο. 
Εάν έχουμε τέτοια διάθεση ακόμα και μέσα από τις συγκρούσεις κάτι καλό θα βγει. Και στο τέλος θα τα βρούμε. Και θα είμαστε καλύτερα από πριν, διότι πλέον δεν θα χρειάζεται να φοράμε μακιγιάζ «καλών τρόπων και τυπικοτήτων». Τώρα κοιτάμε ο ένας τα μάτια του άλλου και καταλαβαινόμαστε.

Εάν προσεγγίζουμε τις σχέσεις μας μέσα από αυτό το πρίσμα της μαθητείας, τότε γινόμαστε και εμείς καλύτεροι, σοφότεροι, αλλά και γνωρίζουμε και τους άλλους καλύτερα· και δι’αυτής της εμπειρίας ξέρουμε πλέον τον τρόπο που θα γίνει ο άλλος δικός μας και εμείς δικοί του έχοντας πλέον μία σταθερή σχέση αλληλοπεριχώρησης, ομόνοιας και αγάπης.

 

Subscribe to Email